IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

Забележка

Всички нови произведения са в режим на одобрение. Моля имайте малко търпение, преди да видите произведенията си на бял свят.

Collapse

Най-активни

geromir (271 Произведения)

victo (233 Произведения)

passion (226 Произведения)

Питагор (220 Произведения)

Киаксар (210 Произведения)

парнарев (201 Произведения)

foreigner (195 Произведения)

pin4e (193 Произведения)

imbecile (188 Произведения)

Mila (187 Произведения)

Collapse

Статистика

Произведения: 12949
 Посещения: 1944980
 Категории: 14

1 Потребител(и) разглеждат статиите
(1 Гости и 0 скрити)
0 Потребители:

Принтиране 

Произведения Произведения -> Други произведения -> ПОТОПЕН В КРАСОТАТА

Няма изображение
Заглавие: ПОТОПЕН В КРАСОТАТА
Публикувано на: Mar 2, 2010
Автор: hadjito
Раздел: Други произведения
Посещения: 62
Kоментари: Натиснете тук
Анотация: ПОТОПЕН В КРАСОТАТА

Като гледам красивите редути на Вежен ми идва на ум, че Господ е създал тази висина и красота, за да възторгне нас , човеците, за наша радост и вдъхновение, да ни подтикне чрез нея към творчество и съзидание.

Произведения ПОТОПЕН В КРАСОТАТА -> Съдържание

ПОТОПЕН В КРАСОТАТА

Като гледам красивите редути на Вежен ми идва на ум, че Господ е създал тази висина и красота, за да възторгне нас , човеците, за наша радост и вдъхновение, да ни подтикне чрез нея към творчество и съзидание. Така е, като погледнем от камбанарията на човешкото битие, но какъв ли смисъл е имало издигането на Вежен над околния пейзаж за Съзидателя, не ни е съдено да знаем. Навярно друг е смисълът за съществуването му за  планината, за всемира. И си мисля, че така както има големи и красиви върхове, има  и големи и красиви хора. Но има и малки, дребни и безинтересни, като безличните малки връхчета из предбалкана.
     Но несравнимата красота на този земен кът ме омайва и размива въпросите и размишленията ми, завладява ме неусетно и ме подчинява на себе си, на своя ритъм, на своята хармония, превръща ме в частица от себе си, и кара сърцето ми да бие в едно с пулса на планината. Потопен в магията на планината, превърнат в нейна клетка, за нищичко не мисля. Отдавам се на радостта, че има такова чудо, като връх Вежен, че ме има. Отдавам се на красивия миг на преживяването на тази всепоглъщаща красота.

Олекотена версия на форума (без картинки) Време: 09.09.2010 - 15:59