Здравейте ( Вход | Регистрация )

Чакайте, че откакто се запознах на живо с Майкъл Пейлин, още не знам на кой свят се намирам. Страхотен човек! Подарих му "Песента на дърваря" на български и дори му я изпях. Освен това, като ходил в Хималаите, посетил астрологичния център на Далай Лама и там му направили карта, според която в предишния си живот бил слон. А след като гледахме епизодите от "Хималая", моя човек намери на пода в киното сребърно слонче! Така, че го подарих на Майкъл и той много се изкефи. Боже, вече двама Пайтъни са ме целували! Ако върви така, нищо чудно някога да се сбъдне и детската ми мечта да се оженя за Ерик Айдъл Другото, с което мога да се похваля, е, че се запознах с монтажиста на Зигфрид - Ерве, който се оказа монтажист и на "Невероятната съдба на Амели Пулен" и още куп готини френски филми. Скъсах го от черпене по този случай. А сега малко за филмите: "Карамазови" на Петр Зеленка ме вкара в съвсем очаквания възторг. "Съмърс таун" на Шейн Медоус също изключително ми хареса. Също много ми хареса и словашкият "Музика" на Юрай Нвота. Напомня по стил едновремешните чешки комедии, завъртени около малкия човек, с абсурден привкус. Другата приятна изненада е "Кумбия Кайера" на Рене Виляреал. След куп естетски напъни и мрачни безнадеждности да гледаш една простичка любовна история, разказана обаче по твърде оригинален начин, с много цветове, с много хубава музика и с доста нетрадиционен хепиенд действа невероятно ободряващо! Толкова, че си изрових бродираните шарени кецове (с подобни ходи и главната героиня) и днес ще си ги обуя, пък каквото ще да става. В никакъв случай обаче недейте да гледате "Жена на мечтите" (The Woman Of Ahhs), режисиран от човек с палавкото име Бенджамен Пакет. Тоя филм не само е безапелационният претендент за "Златната тупалка" тази година, ами и с гръм и трясък се натресе в първата петорка на най-тъпите филми, които съм гледала през живота си, а аз много тъпи филми съм гледала в тоя живот. "Хартиеният войник" е напънат, претенциозен, маниакален, ако щете, но все пак е киноизкуство. А това тук си е единият гол напън, който е ясно какво е произвел. Хайде все пак да завърша с нещо хубаво. На 17-ти в Пловдив, в клуб "Петното", ще свири Зигфрид заедно с Кюс (бийт бокс) и Сталк (саксофон). Това в никакъв случай не е за изпускане.
|
Последни страници
Последни коментари
choonchan в Огледалце, огледалце от стената
choonchan в Огледалце, огледалце от стената lymanknap в Огледалце, огледалце от стената komata в София филм фест - почна се ivanvalev в София филм фест - почна се diva4ka в Идиотщинки1 komata в София филм фест - почна се komata в Идиотщинки1 diva4ka в Идиотщинки1 igeo в София филм фест - почна се |
| Олекотена версия на форума (без картинки) | Време: 09.09.2010 - 07:18 |