IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Outline · Standard · [ Linear+ ]

> Харманли Оупън бард -окт `08 се отменя!

divkozel
post 31.08.2008, 20:17
Мнение #1

doctor honouris causa
Group Icon

Група(?): Администратори

От: Пловдив
Потребител No.: 39

Под влиянието на световните тенденции, домакините от Харманли първоначално решиха:

ПоКи `2008 да се състои на 03-04 октомври 2008 г !

Място на провеждане: Изворът на Белоногата - местност край Харманли.

Сцена - открита!

Спане - на палатки, които всеки сам ще си осигурява и разпъва на поляната или в близките горички.

За тези, които предпочитат Общежитието или близките хотели - да декларират това на мейл divkozel@abv.bg - за да им уредим резервации.

Свирене в кръчма не се предвижда.

Очакваме коментари и записвания в тази тема.

--------------------
Всичко

е на нервна почва !
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
5 Страници  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll
Отговор(1 - 19)
kallushar
post 31.08.2008, 20:29
Мнение #2

аzureus

Група(?): шТъркели

Потребител No.: 95

Идеята е страхотна. Дори само заради спането на открито си заслужава. Ако имам възможност, ще дойда. Докога се приемат записвания?

--------------------
kallushar
+Quote Post
kuklara
post 31.08.2008, 20:49
Мнение #3

Закоравял шТъркел

Потребител No.: 671

Това ми хареса и без туй в оня ресторант нямаше атмосфера и нещата не бяха на мястото си сега трябва едно прозваняване до горе за подходяща прогноза на времето
+Quote Post
tihata
post 31.08.2008, 22:05
Мнение #4

Закоравял шТъркел

Потребител No.: 187

Брех!?! sunny.gif  coffee.gif

Мнението е било редактирано от tihata: 31.08.2008, 22:05
+Quote Post
Fredy
post 01.09.2008, 10:27
Мнение #5

Закоравял шТъркел

Потребител No.: 793

Мирише на провокация...
ПОКИ без кръчма и без ГОЛЯМАТА МАСА???
А от друга страна - поне е сигурно, че никой няма да ни чуе!
+Quote Post
komata
post 01.09.2008, 11:18
Мнение #6

зайче стръвниче

От: другаде
Потребител No.: 145

Я, колко интересно.
Това поначало си е най-добрият фестивален формат.
Да видим дали ще се прихване в Харманли...  whistling.gif

--------------------
Отдел за борба с реалността
http://www.youtube.com/watch?v=TU2mDlJyD28
Ask Alice: http://www.youtube.com/watch?v=Quhj6PEboCU
+Quote Post
divkozel
post 05.09.2008, 12:13
Мнение #7

doctor honouris causa
Group Icon

Ще поживеем , ще видим.
Дано не вали...

--------------------
Всичко

е на нервна почва !
+Quote Post
divkozel
post 09.09.2008, 15:34
Мнение #8

doctor honouris causa
Group Icon

Днес получих в писмен вид от Гриша Трифонов следното изявление:

"Гриша Трифонов съобщава на всички заинтересовани, че 2008-ма е нулева за "Поетични струни" в Харманли поради несходство на характерите. За по-нататък - ще видим."

Който има някакви въпроси към Гриша Трифонов, нека му ги задава лично на мейл:

grishatrifonov@abv.bg

--------------------
Всичко

е на нервна почва !
+Quote Post
slavy
post 09.09.2008, 20:42
Мнение #9

шТъркел
**

Потребител No.: 1.365

Чудя се как издържа досега Гришата. То не бе плюене, заяждане и неразбиране. Така е по- добре. Ако ще е гарга - с транзистор да е!
+Quote Post
Fredy
post 09.09.2008, 20:54
Мнение #10

Закоравял шТъркел

Нямам въпроси към Гриша Трифонов. Ще дам един отговор. Цитирам по памет: "Джон Ленън: Аз бях Джон Ленън и преди Битълс, ще бъда и без него. Гришата: Аз бях Гриша Трифонов преди Харманли, ще бъда Гриша Трифонов и след това..."
Моля за извинение, ако цитирам неточно, но смисълът е такъв.
След Харманли може би, но след Ловеч - едва ли!
Много отдавна се научих да губя. Съветвам всички да опитат. Нямате си представа колко е полезно за душевното здраве!
Въпрос от матурата за VІІ клас: "Миналата година беше нулева за наградата ПОКИ, 
тази година - за фестивала "Поетични струни" в Харманли. За кого ще бъде нулева 2009 година?"
Няма да се изненадам, ако децата отговорят: Гриша Трифонов.
Какво да ги правиш, деца?!
+Quote Post
bgstih
post 10.09.2008, 15:49
Мнение #11

шТъркел
**

Потребител No.: 519

Миналата година се отложиха "Морските", тази година се отменят "Поетичните". Струни - какво да ги правиш, колко да ги натягаш? Май е време Бургас да поеме нещата на свой гриф!  И без това там най-много бард на китара от населението... beerchug.gif
+Quote Post
luni4ka
post 10.09.2008, 16:18
Мнение #12

пощръклял штъркел

Потребител No.: 1.337

От 2006 г. се появявам по бардфестивалите. Все още търся място под слънцето, защото не съм поет, още по-малко пък - с китара. Независимо, че съм страничен наблюдател /малко или много/, а може би точно поради това, си мисля, че би било хубаво повече хора да разберат какво се случва на бардфестивалите. Това значи сериозна организация, сериозно подхождане на изпълнителите към изявата им и някакъв вид публичност. Купонът е важен, но той е за непрофесионалистите, за феновете, като цяло за публиката. Те /ние?/ са /сме/ там, за да бъдат изразени усещания под формата на музика, което да провокира реакция в слушателите. А в повечето случаи /и за някои хора/ идеята на бардфеста се свежда до пиянстване, жени /мъже?/ и няколко елементарни акорда на сцената.
   Искам да кажа с една дума, че не е необходимо популяризирането на фестивалите /или обратното/, да става с откриване на още 15 фестивални града, с промяна на основната концепция на провеждането им или каквото там още се сетите. За мен са важни хората. Ако има един човек /не-бард/, който да дойде да слуша, си заслужава да се направи песен /фестивал/ от сърце.
   Нямаше да мога да дойда в Харманли и въпреки това ми е мъчно, че няма да го има.

--------------------
Красотата е на път да спаси света...от себе си.
+Quote Post
slavy
post 10.09.2008, 22:47
Мнение #13

шТъркел
**

Да нагрубиш поета не е трудно. Бай Ганю е по-навсякъде от всякога, защото е заменил дисагите с компютър.Но ми се иска да вярвам, че поетът пак ще си остане недокоснат, незасегнат - като албатроса на Бодлер, като орела  на Пушкин:
И вымолвить хочет: "Давай улетим!
Мы вольные птицы; пора, брат, пора!
Туда, где за тучей белеет гора,
Туда, где синеют морские края,
Туда, где гуляем лишь ветер... да я!.."
А.Пушкин, Узник
Скъпи Фреди и ти май си от тези, дето живеят като подвижни станции за преработка на веществата в природата и оставят подире си само торна следа - ах, завистта, завистта, завистта...Изпятата поезия в България има емблеми- Михаил Белчев, Владо Левков,  Асен Масларски, Георги Климов, Пламен Ставрев, Ачо Джендема и колкото и да е неприятно на Фреди Граматиков - ГРИША ТРИФОНОВ.  Великолепни са Маргарита Друмева, Ванчо Шанса, Краси Първанов, Краси Йорданов, Живка и Иван Ненкови, Зорница и Тодор Янкулови, Гинчо Павлов, Невен Кидеров, Бойко Георгиев, ( когото Л. Кушев изгони от феста в Ловеч, само защото е имал нещастието да дойде с мен)Има и други, страхотни са Лъчо и Митко, Добри, Питкина и Андро, Комата, Доротея , Очипалска- няма да ги изброявам повече – много са, но носителят на НОВИ ЦЕННОСТИ Ф.Г. не е сред тях. Според него първоизброените не са бардове, защото песните им звучат не само с една куха китара, ами са били естрадни песни. С един  замах зачеркна- Висоцки, Окуджава, Боб Дилън, Дж.Джоплин, Мерилин Менсън и ред други знайни и незнайни, паднали в борбата срещу колоса Ф.Г. – абе защо новите ценности не раждат нови хитове?.
Сега е лесно да си бард. Къде беше Ф.Г. преди 10.11.89г., Къде беше след това, когато със собствени средства Гриша и аз не позволихме да изчезне срещата в Харманли(имаше и такава вероятност) и дълго време беше единствена. Но за разлика от него не бием тъпана, че „никой не бил дал повече лични средства от него за движението”( само за миналата година сме дали с Гришата около 2 хиляди лв). Хабер си нямаш Ф.Г. колко лични пари сме дали,не само на движението а и за издаване на стхосбирки, касети, дискове (не наши, а на хора от движението) – сигурно за тези години са толкова, че с тях можеше и къща да си купи човек. Ама откъде да знаеш, та нали се появи преди няколко години и почна да се напъваш, да се бориш. Срещу кого и за какво? Борбата на Гришата е била винаги една- утвърждаване на авторската песен. Нима е загубил? Тази борба е въпрос на талант – нима след Ловеч неговите песни са по- малко хубави, а неговата поезия  некадърна? Тази борба е въпрос и на принципи, и морал. Но, скъпи ми Ф.Г., четейки какво си написал,се съмнявам, че имаш такива. Ти си от тези, които първи с крясък се втурват да закачат победни знамена, макар, че си от последните, включили се в битката(която кънти най- вече  в главата ти) Наглоста, с която си позволяваш да даваш квалификации и да зачеркваш хора, които са на светлинни години пред теб в творческо и интелектуално отношение е изумителна и граничи с профанщина. Та ти буквално го задраска! Поне даваш ли му право да живее?
Ф.Г, ти явно се ръководиш от принципа"Тези, които покарват пътя първи, нямат място сред достойните"
  И накрая, някои може да  помислят, че „Ф.Г.” е Фреди Гъза. Е, какво да ги правиш, хора са.

+Quote Post
Fredy
post 11.09.2008, 08:22
Мнение #14

Закоравял шТъркел

Дорогой Слави, няма да сляза до твоя тон. Понятна ми е болката ти...Само бих те помолил да уточниш къде точно нагрубих поета, от когото продължавам да се възхищавам, кога съм оспорвал емблематичността на посочените от теб гиганти (аз мисля така!) на авторската песен (Михаил Белчев, Владо Левков,  Асен Масларски, Георги Климов, Пламен Ставрев, Ачо Джендема и...Гриша Трифонов) и къде и кога съм поставял под съмнение и според мен великолепните и страхотните  (Маргарита Друмева, Ванчо Шанса, Краси Първанов, Краси Йорданов, Живка и Иван Ненкови, Зорница и Тодор Янкулови, Гинчо Павлов, Невен Кидеров, Бойко Георгиев...Лъчо и Митко, Добри, Питкина и Андро, Комата, Доротея , Очипалска...) Мнозина от тях считам за свои приятели, бих желал всичките да бъдат...Бих добавил и Славимир Генчев, Димитър Христов, Ивайло Диманов, Митко Динев, Емил Ангелов, Татяна Йотова, Наско и Светла Стоянови, Орлин Миланов, Пламен Сивов, Светлана Йонкова, Данчо Йорданов, Вълко Мишев, Владо Стоянов,Петьо Вълков...и още много други. За ди познавате е необходимо съвсем малко - да ги чуете! Което няма как да стане, ако не сте ги слушали...
Вярно е, че не познавам добре творчеството на Боб Дилън, Дж.Джоплин, М.Менсън, но да зачеркна Висоцки и Окуджава??? Както си тръгнал, добави и Клячкин, Кукин, Городницки, Дулов, Суханов и много други, които продължавам ежедневно да зачерквам...
Хвала и благодарности за всичко, което сте направили за движението на бардовете в България!... Това се признава от всички и би било нелепо да го поставям под съмнение...
Но: дават ли ви право вашите безспорни заслуги да се считате за единствени законодатели в реката на изпятата поезия?
Къде съм бил преди 10 ноември знаят тези, които ме познават. И, уверявам те, следите по гърба ми са повече, отколкото по твоя.
А бард съм бил откакто се помня, защото това е тъкмо позиция и мисия, а не принадлежност към дадена група. И поне в моите разбирания бард винаги е било нещо по-близо до откровението и съпричастието, отколкото до налагането на естетически критерии и, пази господи, осъзнат вождизъм.
НОВИТЕ ЦЕННОСТИ, чието авторство ми приписвате (за което благодаря, макар че нямам спомен някъде да съм ги формулирал) все пак съществуват. И те не са само в миналото. Показа го Маргарита Друмева в Ловеч. Още веднъж поклон!
НОВИ (надявам се) ЦЕННОСТИ  са и тези, които вече повече от три години, всеки трети петък ( а и по-често), се опитваме да покажем на повече хора със скромните усилия на Кръга на Барда (не мога да разбера защо ви е трън в очите - нещо лошо ли правим!?). И, уверявам те, също със собствени средства. Никой от нас не се издържа от литературен труд или изпълнителско изкуство (без да смятам това за грях или престъпление!).
Не се боря срещу никого и срещу нищо. Не понасям думата борба. Иначе работя за същото, за което казвате, че работите и вие. Тогава къде е разликата?
За принципи и морал не искам да говоря. Когато някой няма какво да каже, винаги говори за принципи и морал.
Благодаря за особеното внимание към моята скромна персона. Никога съм нямал претенции да заема нечие място в пантеона на безсмъртните.
Ще завърша, както повелява добрия тон: Аз бях Христо Граматиков и преди, надявам се да бъда още дълго!
+Quote Post
slavy
post 11.09.2008, 10:09
Мнение #15

шТъркел
**

"Но дават ли ви право вашите безспорни заслуги да се считате за единствени законодатели в реката на изпятата поезия? "- Ф.Г.
Ще ти  отговоря, драги ми Ф.Г. - никога и по никакъв начин не сме се считали за единствени законодатели.Намесвали сме се, само когато са ни искали мнението или помощ от нас. Кое ти дава повод да мислиш така? Това, че сме изразили несъгласие с наградата "Владо Левков"? Не знаете историята около нея, а на някои хора тя е неудобна. Много е пошла и дребнава, но ако държите, ще ви я разкажа. Гриша, Гинчо Павлов и аз сме последните хора, които биха се възпротивили да се почете паметта на Владо(като го наричаш така свойски, знаеш ли нещо за този човек ?) Болно ми е да обяснявам кой, кого и как. Само ще ти кажа какво мислим.  На името на Владо Левков трябва да има отделен фест и да се връчва само една награда. Ти защо мислиш, че в Харманли се дава само една? Защото той бе един от хората, които настояваха да е така. Владо мразеше наградите- цитирам-" Ако искате да ме изгоните от Харманли, дайте ми награда"- край на цитата. 
Като не го познаваш, запознай се с творчеството му и ще разбереш нещо за него. Ще ти го цитирам отново-"Дай боже да дойде време, когато ще могат и без нас". Е, това време е дошло. Дай боже да са повече местата, където да звучи изпятата поезия. Прекрасно е, че Ловеч е едно от тези места и ка те ще организират тази проява, си е тяхна работа . Нима несъгласните са врагове? Това са прийоми от едно друго време . Нямаме ли  право на мнение и нима това ти дава право да обявяваш "НУЛЕВА ГОДИНА ЗА ГРИША ТРИФОНОВ". Или да съветваш хората да се научат как се губи?-  "Моля за извинение, ако цитирам неточно, но смисълът е такъв.СледХарманли може би, но след Ловеч - едва ли!Много отдавна се научих да губя. Съветвам всички да опитат. Нямате си представа колко е полезно за душевното здраве!" - Ф.Г.- Какво е това, ако не обида?
Много мога да пиша и да разказвам- и за Владо Левков и за движението, но ми е болно, не намирам смисъл. Наградата за нас, които му бяхме близки  приятели,  бе, че го познаваме.
А ти драги ми Ф.Г. ако не искаш хората да не бъркат инициалите ти, намери сили и достойнство да се извиниш на Гриша, създай нещо стойностно, без да плюеш и злорадстваш.

„Ти посей трева и поживей със нея
        нищо, че без време, времето отлита.
        Поплачи, посмей се, пей щом ти се пей
        -даже и трева да бъдеш – се опитай...”

В. Левков – „Трева”

+Quote Post
Fredy
post 12.09.2008, 05:08
Мнение #16

Закоравял шТъркел

Здравствуй, Slavy, милый мой, друг мой окаянный!
Обяснението е неубедително, тонът - неуважителен.
Не съм обидил никого преднамерено. Не проумявам защо трябва да поднасям извинения за нещо, което математиците биха определили като просто логическо построение.
Благодаря на седмината, които изразиха подкрепата си. И на другите 37, които мислят като мен. Не съм обявявал война и не се нуждая от защита.
Някои ме съветват да разкажа повече за себе си. Не е тук мястото и времето, но е изкушаващо. За тях:
Знам какво правих през лятото на 68-ма. Гледал съм Висоцки на живо и пея песните му от 1969-та, върху една от първите си китари имам автограф на Окуджава. Имам много приятели руснаци, но в тежък момент ми помогнаха чеченци.
През 70-те и 80-те години в дома ми са гостували писателят-аристократ Васил Попов и невероятният импровизатор Мирон Иванов. Осъмвали сме с н.а.Георги Попов, с режисьорите  Кирякос Аргиропулос, Симеон Димитров, Румен Велев, Димитър Еленов, Христо Симеонов, с изключителния музикант Иван Коларов,по-късно с Виктор Пасков и Иван Ненков.
През същите тези години съм режисирал в Бургас неща, които "В София биха ги спрели още на второто представление" (цитатът е на висш прохсъюзен деятел), а бяха играни над 70 пъти. Поставял съм забранени произведения на руски автори, като Р. Рождественски, А.Аверченко, В.Ардов, В.Котенко.
Най-лесно беше след 10.ІХ. да се обявя да дисидент. Но ми е противна думата, защото може и да изразява несъгласие, но й липсва конструктивизъм.
Никога не съм тичал след победителите, защото не очаквам нищо от тях.
Нямям намерение да продължавам дискусия, в която едната страна се държи като ощипана мома. Обявявам си 10-дневен мораториум за влизане в сайта. Надявам се дотогава да изтече зловонието.
Колеги (ако не ви обижда това обръщение, излолзвано от един Гъз), ако искате нещо да кажете, кажете го тук. От съболезнования се нуждаят слабите.
"И сам, и тъжен да останеш,
ти няма, няма да си слаб -
  щом можеш куче да нахраниш
  с последния си залък хляб."
                                    Матей Шопкин

Мнението е било редактирано от Fredy: 12.09.2008, 05:52
+Quote Post
ugupu
post 12.09.2008, 06:35
Мнение #17

Закоравял шТъркел

Потребител No.: 96

Цитат(Fredy @ 12.09.2008, 06:08)
Здравствуй, Slavy, милый мой, друг мой окаянный!
Обяснението е неубедително, тонът - неуважителен.
Не съм обидил никого преднамерено. Не проумявам защо трябва да поднасям извинения за нещо, което математиците биха определили като просто логическо построение.
Благодаря на седмината, които изразиха подкрепата си. И на другите 37, които мислят като мен. Не съм обявявал война и не се нуждая от защита.
Някои ме съветват да разкажа повече за себе си. Не е тук мястото и времето, но е изкушаващо. За тях:
Знам какво правих през лятото на 68-ма. Гледал съм Висоцки на живо и пея песните му от 1969-та, върху една от първите си китари имам автограф на Окуджава. Имам много приятели руснаци, но в тежък момент ми помогнаха чеченци.
През 70-те и 80-те години в дома ми са гостували писателят-аристократ Васил Попов и невероятният импровизатор Мирон Иванов. Осъмвали сме с н.а.Георги Попов, с режисьорите  Кирякос Аргиропулос, Симеон Димитров, Румен Велев, Димитър Еленов, Христо Симеонов, с изключителния музикант Иван Коларов,по-късно с Виктор Пасков и Иван Ненков.
През същите тези години съм режисирал в Бургас неща, които "В София биха ги спрели още на второто представление" (цитатът е на висш прохсъюзен деятел), а бяха играни над 70 пъти. Поставял съм забранени произведения на руски автори, като Р. Рождественски, А.Аверченко, В.Ардов, В.Котенко.
Най-лесно беше след 10.ІХ. да се обявя да дисидент. Но ми е противна думата, защото може и да изразява несъгласие, но й липсва конструктивизъм.
Никога не съм тичал след победителите, защото не очаквам нищо от тях.
Нямям намерение да продължавам дискусия, в която едната страна се държи като ощипана мома. Обявявам си 10-дневен мораториум за влизане в сайта. Надявам се дотогава да изтече зловонието.
Колеги (ако не ви обижда това обръщение, излолзвано от един Гъз), ако искате нещо да кажете, кажете го тук. От съболезнования се нуждаят слабите.
"И сам, и тъжен да останеш,
ти няма, няма да си слаб -
  щом можеш куче да нахраниш
  с последния си залък хляб."
                                    Матей Шопкин
*

Кво става тук, да не е отново 1968 година ?!?
За какво всъщност се дърляте, кой ходи вече на "Ален мак", кви китари, кви поети...
След това достойно представяне, очакваме да разберем и кой е Слави, за да знаем за кого да викаме.
Между другото, аз пък познавах дъщерята на Васил Попов - Мария - страшно гадже беше преди 40 години.

Ако има нещо полезно в тази тема, то е, че най-после открих какво е Дженис Джоплин - и тя била бард !!!

И още - че най-хубавото при бардовете е, както изтъкна отново гениалния Калушар:

Идеята е страхотна. Дори само заради спането на открито си заслужава.

+Quote Post
bgstih
post 12.09.2008, 12:25
Мнение #18

шТъркел
**

Потребител No.: 519

ЕХ, ЗАЩО НЕ БЕШЕ ЖИВ ВЛАДО ЛЕВКОВ... КАК ЩЕШЕ ДА ВИ РАЗРЕШИ СПОРОВЕТЕ С ЕДИН ЮМРУК ПО МАСАТА! ИЛИ КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО. МИЛИ ПРИЯТЕЛИ, НЕ ДЪРПАЙТЕ РАЛОТО НА РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ... ТА НИЕ СМЕ В ЕДНА БРАЗДА! А ЧАЛГАТА САМО ТОВА ЧАКА ПОД КРУШАТА, ОТСТРАНИ, НА СЯНКА...
+Quote Post
Smoky Angel
post 12.09.2008, 14:41
Мнение #19

шТъркел
**

Потребител No.: 366

Уважаеми Зрители, Моля Ви не нахлувайте толкова рано на ринга.

Не виждате ли че боксьорите досега само си свалиха халатите и показаха
яки и космати мъжки гърди. Ама слезте де, слезте като Ви се казва.
Ти къде с таз китара, бе. Хубаво де, разбрах. Айде, Долу чалгата и да
ходим на браздата, че ... Айде, айде, слизай и ти дет не знаеш ни коя
година сме, ни кой е Слави, ни що е бард, ни нищо. Види са, че си
интелигентен, ама стегни са малко.

А, готово, освободихме ринга. Ей, най-обичам, двама уважаващи се един
друг (казано по парламентарному), ерудирани (виж цитатите) и прочие
мъже да са счепкат и праят сеир значи. Аз тъй и не разбрах що точно
рипна единият, ама види се насъбрало му се е на човека, пък взе че са
и обиди, ама вместо другия, този де, Гришата, че даже и повече от него.
Ма сигурно щото гаргите му са още с транзистори, пък на другите даже и
врабчетата им вече са с iPod -ове.

чудно наистина как издържа досега тоя човек (Гришата), ама на други
неща де. И да си призная опитвам се да го разбера, напъвам се даже,
ама на, като не ми говори - не се получава работата. Освен туй, хем плюя,
хем се заяждам, ама пусто като не знам друг начин да изразявам какво
мисля и чувствам. Ма сигурно ще да го правя поради вродената си
злостност, щото види са-  ползи не придобивам. Ей, казваха ми умните хора,
мълчи си бе, ама аз не, хем плюя, хем се заяждам.

От друга ама наистина не мога да разбера. Миналата година първо нямаше да
има, а после имаше. Пък таз година първо щеше да има, пък после не щеше да има, ама и туй не е сигурно.

От цялата работа, разбрах следното: Гришата няма да идва на фестивала в
Харманли. Аз обаче смятам да ходя. Ако има и други желаещи , обаждайте се ,
пък да видим какво ще стане.

Ваш :
Smoky Angel, наричан за краткост Емил Ангелов -  Брачеда.

А-а-а, щях да забравя. И ако на някой не му са изхождат характерите, да
им дава слабително. Помага много, ши знайте.
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
divkozel
post 15.09.2008, 17:18
Мнение #20

doctor honouris causa
Group Icon

Странно е усещането, когато губиш смисъла на направеното от теб в един двадесет и пет годишен период.

Приятелите ти къде са?

А Приятели ли са?

Идеята? Какво остана от нея?

Най-бързо се бяга от потъващ кораб.

Никой не пита накъде е завил последно кораба, защо е завил натам и има ли капитан.

Бяга се безогледно, като човек се оглежда за спасителни лодки, без да му пука за нищо друго. 

Всички  бард-срещи   из страната след 1996 година според мен са дребни спасителни лодчици, сновящи около  Харманлийският титаник, който все още не е потънал.

Харманли е мястото, където всеки трябваше да покаже какво може.
И ако бъде припознат като Можещ - да дойде пак да свири и пее.
А ако не бъде - да идва като зрител, ако иска - щото точно зрителите решават кои са Можещите.

Напъните за изява на Сульо и Пульо могат да сринат всяка сцена.

Да погнусят случайно преминаващите, да отвратят дошлите да чуят нещо качествено, да предизвикат смях у телевизионерите и останалата журналистическа гилдия.

Мишоците, наумили си да администрират изявите на "Глутницата от единаци" , без да се допитват до тях, прегризват въжето на основната идея - да се даде път на талантливото, да се отреже достъпа на некадърното, без да се загърбва новото, преди да е ясно става ли или не.

Останалото е преливане от пусто в празно.

S.0.S !!!

--------------------
Всичко

е на нервна почва !
+Quote Post

Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Олекотена версия на форума (без картинки) Време: 03.09.2010 - 10:55